Data Center

Voor optimale veiligheid maken veel van onze klanten gebruik van een Data Center. Het extern onderbrengen van het ICT netwerk in een Data Center (housing) heeft o.a. als voordeel dat een netwerk niet onderuit kan gaan vanwege een lokale stroom- of internetstoring of een andere calamiteit zoals brand. Internet en stroom zijn altijd meer dan voldoende via verschillende wegen aanwezig in een Data Center, hier worden immers hoge zogeheten up-time garanties voor afgegeven.

Naast veiligheid is een Data Center ook niet zomaar toegankelijk. In overleg met de klant wordt een lijst met personen samengesteld welke namens de klant het Data Center mogen bezoeken. Is de naam van een persoon bij de Security balie van het Data Center niet bekend of is het bezoek van te voren niet aangemeld, dan wordt er geen toegang tot het Data Center verleent.

Voor Data Center housing hier maakt Sinew gebruik van een externe partner, welke internationaal opereert en welke kwaliteit en betrouwbaarheid net als Sinew, hoog in het vaandel heeft.